PaulSmitlijntje
PaulSmit_lijntjeleft Boeken van Paul Smit - Klik hier om te bestellen

Alles over niets (film + boek + extra dvd)

In de film en het boek wordt op luchtige en toegankelijke wijze uitleg gegeven over nondualiteit. Herkenbare situaties worden afgewisseld met korte interviews over o.a. de muppets in ons hoofd, gevoelens,
kwetsbaarheid en over de vraag 'wie ben je?'

- een speelfilm (speelduur 70 minuten)
- een boek (184 pagina's)
- een dvd met 14 interviews


Uitgeverij: Samsara
Prijs: € 29,95
ISBN: 978-94-91411-04-5

Klik hier om te bestellen
   

Verlichting voor luie mensen

Tekst achterflap:
Wat is verlichting? Kun je dat bereiken? Moet je daarvoor iets doen? En word je daar dan ook heel moe van? Gelukkig niet! Er is niets wat je hoeft te doen. Je hoeft geen techniek te leren, je hoeft niet te mediteren, je hoeft er niet voor naar India, je hoeft niet vegetarisch te eten en je hoeft niet eens op je ademhaling te letten!

Verlichting heeft te maken met één eenvoudig, maar radicaal inzicht. Wat dat inzicht is, sla daarvoor het boekje even open. Ik had het ook hier op de achterflap kunnen schrijven, maar ik ben daar gewoon net iets te lui voor...

Veel leesplezier!

Paul

Uitgeverij: Samsara


Klik hier om te bestellen

   
Non-dualiteit voor managers

Non-dualiteit voor managers - Paul Smit

Alles in het universum verandert continu en de enige die daar problemen mee heeft is de mens. Of het nu om persoonlijke of zakelijke situaties gaat: we leggen ons vaak maar moeilijk neer bij zaken die anders gaan dan gepland. hoe komt het dat we zoveel moeite hebben om met veranderingen om te gaan?

Veel mensen leven met het piekerverstand, met een soort 'Muppets' in je hoofd die constant bezig zijn met kwebbelen, oordelen, verzet, problemen.
Zij reageren op iedere situatie vanuit angst, en voeden voortdurend onze twijfel over hoe het leven zou moeten zijn, met veel stress als gevolg.

Non-dualiteit laat zien dat wanneer ons piekerverstand en onze controlezucht verminderen, ons leven natuurlijker, spontaner, creatiever en moeitelozer wordt. Non-dualiteit is de filosofie waarmee Albert Einstein, Ramana Maharshi, William Shakespeare, maar ook comedian bill Hicks zich bezig hielden; vandaag de dag zijn acteur Jim Carrey en auteur Eckhart Tolle bekende non-dualisten.

Dit boek is een introductie voor ondernemers en leiders tot deze radicale en tevens bevrijdende filosofie. Vanuit non-dualistisch perspectief wordt gekeken naar authentiek leiderschap, ondernemerschap en verbinding.

Klik hier om te bestellen

   
Praten over bewustzijn

Praten over bewustzijn - Patrick Kicken & Paul Smit

Stel je toch eens voor dat alles gewoon gebeurt en dat jij je nergens druk over hoeft te maken. Dat alles wat je doet en de keuzes die je maakt, ook allemaal vanzelf plaatsvinden. Dan heb je dus nooit iets fout gedaan en kun je schuldgevoel, angst, stress en frustratie voortaan laten voor wat ze zijn. Lijkt je dat niet heerlijk?

Dit klinkt allemaal misschien utopisch, maar het is de zienswijze van Boeddha, Spinoza, Albert Einstein, Ramana Maharshi en vele anderen.

In dit boek voeren Patrick Kicken en Paul Smit openhartige dialogen over de veranderingen in je dagelijkse leven die ontstaan door deze non-dualistische zienswijze. Als het leven een groot spel is waarin wij als schijnbaar 'afgescheiden individuen' slechts een rol spelen, hoe ga je dan om met relaties, verwachtingen, tegenslag, emoties, monogamie, liefde, seks, de dood, ego, geld, stress en schuldgevoelens?

Klik hier voor een interview over nondualiteit van Patrick Kicken met Paul Smit.

   
Het Kosmisch Plan - Paul Smit (uitverkocht)

Het boek "Het Kosmisch Plan" bevat een uitgebreid vraag en antwoord gesprek met Paul Smit over de Advaita / Nondualiteit. In het boek wordt ingegaan op vraagstukken als:


- Wie ben je?
- Waarop loop je rond op deze planeet?
- Wat is verlichting?
- Wat houdt het proces van ontwaken in?
- Moet je positief denken om te   krijgen wat je wilt?
- Wat is de functie van het ego?
- Waarom is het leven een  droom?

A-dvaita betekent geen-twee en is gebaseerd op o.a. de filosofie van Ramana Maharshi, Albert Einstein, Boeddha en natuurwetenschappelijk onderzoek als de kwantummechanica.

   
De 10 Flirtgeboden - Angelique van 't Riet & Paul Smit

Als kind wist je niet beter: flirten was je hele wereld. Moeiteloos en in flow ging je door het leven. Met ouder worden is je wereld steeds ingewikkelder geworden en ben je steeds ingewikkelder gaan doen.

Tijd dus om te ont-wikkelen!

De 10 flirtgeboden zet met een knipoog de regels van het flirten op een rij.

Klik hier om te bestellen
Flirtgeboden
   
Non-dualiteit voor managers
De zoektocht naar Tao - Paul Smit

De zoektocht naar Tao is het eerste kinderboek over de Advaita. Twee kinderen gaan op zoek naar Tao en komen tijdens hun reis in verschillende situaties terecht. Iedere ervaring brengt hen weer nieuwe inzichten over o.a. schuldgevoel, angst, winnen en verliezen, het nut van tegenstellingen, gemaakte keuzes en onze ware natuur. Klik hier om te bestellen

 Recensies:

NBD|Biblion recensie 'Non-dualiteit voor managers'

De auteur, trainer, cabaretier en filosoof, wil psycho-logische en filosofische inzichten vanuit non-dualistisch perspectief bieden. Non-dualiteit is de filosofie met als basis dat alles een is, onder andere te vinden bij Einstein, Spinoza en Shakespeare. Hij maakt onderscheid tussen het functionele verstand, dat vanuit het 'nu' zo goed mogelijk handelt en het piekerverstand, dat als de muppets Statler en Waldorf voortdurend (negatief) commentaar levert. Mensen willen daarmee controle krijgen over hun leven. Het leven is echter een achtbaan, waar je zonder zelf te kunnen sturen - de vrije wil bestaat niet - doorheen gaat. Je kunt het beste genieten van de geheel verzorgde rit met inspanning, zonder moeizame strijd. De auteur behandelt communicatie, creativiteit, leiderschap, competenties en verandergedrag vanuit deze benadering. De tekstuele uitleg wisselt hij af met eenvoudige tekeningen, veel citaten, een rationeel-emotieve analyse en verhelderende schema's. Zo eenvoudig mogelijk probeert hij een veel diepzinniger filosofie toegankelijk te maken. Een boek bestemd voor zelfreflecterende managers.
(NBD|Biblion recensie, Ir. Drs. L.B. Struijk)


NBD|Biblion recensie 'Praten over Bewustzijn'

Schriftelijke neerslag van radiogesprekken tussen een discjockey bij Veronica en een cabaretier die zich hebben gevonden in het besef van het eenheidsbewustzijn (zie Advaita Vedanta via Boeddha tot en met Eckhart Tolle) en de gevolgen ervan voor de moderne mens. Dit eenheids-bewustzijn bevat alles wat er is en wordt vertroebeld doordat we 'inzoomen' op ons ego, met zijn hang naar controle en sturing. Dit leidt tot angsten, frustraties, projecties op anderen en schuldgevoelens. Als we 'uitzoomen' ervaren we dat we niet die individuen zijn, maar dat we gestuurd worden door een hogere zijnsstaat die als ideale volgmodus heeft 'je bent wat er gebeurt'. Dat laatste besef werkt bevrijdend, zie de ondertitel 'Het leven is een grote grap, want jij en ik bestaan niet'. De auteurs bespreken hun persoonlijke ervaringen in het licht van dat bewustzijn, waarbij Kicken ondanks veel herkenning toch meer de aangever is en Smit de inkopper. De opzet maakt het moeilijke thema laagdrempelig, met voor de moderne lezer herkenbare thema's als dood, vreemdgaan, geld, acceptatie en verslaving.

PaulSmit_lijntjerechts
PaulSmitlijntje